13.10.2021

Miten käytettyjen autojen hinnat määräytyvät?

Käytettyjen autojen hintoja ei vedetä hihasta, vaan niihin vaikuttavat useat tekijät. Merkki, malli ja käyttöönottovuosi ovat ne, mistä hinnoittelussa lähdetään yleensä liikkeelle, mutta vaikuttavia asioita on monta muutakin. Jos hinnoittelu tuntuu hankalalta, on helpointa kääntyä luotettavan asiantuntijan puoleen!

Ensin tarkistetaan perusasiat

Auton kuluneisuudella on paljon merkitystä, eikä sitä voi päätellä pelkän vuosimallin perusteella. Kuluneisuutta voidaankin lähteä arvioimaan ajokilometrien perusteella. Niistä ja käyttöönottovuodesta riippuu puolestaan se, onko autossa vielä takuuta jäljellä.

Takuuseen vaikuttavat luonnollisesti myös auton huollot. Auton ostaja arvostaa aina hyvin huollettua autoa, ja ajoissa tehdyt määräaikaishuollot auttavat säilyttämään auton arvoa myöhempää myyntiä ajatellen. Auton lisäksi pidä siis hyvää huolta huoltokirjasta ja siitä, että kaikki huollot merkitään siihen säntillisesti.

Saman automerkin ja vuosimallin sisällä voi olla hyvin paljon vaihtelua varustetasossa. Tämä vaikuttaa auton hintaan niin uutena kuin käytettynäkin.

Käytettyjen autojen hintojen määrittelyyn vaaditaan näppituntumaa

Edellä mainitut asiat ovat käytännössä niitä, jotka pystytään tarkistamaan asiakirjoista, mutta käytettyjen autojen hintojen määräytymiseen vaikuttavat myös asiat, jotka voidaan tarkistaa kunnolla vain näkemällä auto. Näitä ovat auton todellinen kunto ja siisteys. Valokuvien ja videoiden kautta voidaan toki saada yleiskäsitys asiasta, mutta luotettavinta on nähdä ja tutkia auto itse. Vielä parempi on, jos auton tarkastaa alan ammattilainen.

Olipa vaihtoauton hintaa määrittelemässä sitten yksityishenkilö tai autoliike, on aina otettava huomioon mm. moottorin, vaihteiston, ilmastoinnin ja sähkölaitteiden toimivuus. Entä ovatko maalipinta ja tuulilasi kunnossa? Kahdet hyväkuntoiset renkaat, joissa on paljon käyttökilometrejä jäljellä, nostavat osaltaan ajopelin arvoa. Mitä enemmän autossa puolestaan on korjattavaa, sitä enemmän viat alentavat käytetyn auton hintaa.

Avuksi hinnoittelutyökalut ja ammattiosaaminen

Jotta et jäisi yksin oman autosi hinnoittelun kanssa, voi asian antaa ammattilaisen hoidettavaksi. Kun myyt autosi Autokauppani.fi:n kautta, käy autosi aina ensin läpi K1 Katsastuksen kuntotarkastuksen, jossa saadaan selville hintaan vaikuttavat tekijät. Lisäksi meillä on käytössämme sekä automyynnin ammattilaisten markkinatuntemus että erinomaiset hinnoittelutyökalut, joilla pystymme määrittämään autollesi oikean myyntihinnan. Tällöin ostajakin maksaa autosta juuri sopivasti, eikä yhtään liikaa.

Katso, miten helposti ja kätevästi auton myynti käy meillä! Lue myös aiemmasta blogikirjoituksestamme, mihin kaikkeen käytettyä autoa ostaessa on kiinnitettävä huomiota.