20.04.2022

Auton keväthuolto – miten se tehdään?

Auton keväthuolto on tärkeä osa sulan maan autoilukauteen valmistautumista. Säännöllisesti huollettu auto pysyy pitempään käyttökunnossa ja auttaa säilyttämään auton jälleenmyyntiarvoa. Lisäksi hyväkuntoinen auto parantaa kesälomareissun onnistumismahdollisuuksia huomattavasti!

Auton keväthuolto renkaanvaihdon yhteydessä

Kausihuolto on helppo ajoittaa renkaanvaihdon aikaan. Tällöin voidaan renkaiden kunnon lisäksi tarkistaa jarrut kätevästi, kun renkaat eivät ole tiellä. Jarruista katsotaan sekä jarrupalojen kuluminen että jarrulevyjen kunto. Talviaikaan jarruihin voi kertyä paljon likaa, joten puhdistuskin voi olla tarpeen.

Jos haluat välttää syksyn ruuhkia, tarkista talvirenkaiden kunto jo keväällä. Lisäksi talvirenkaiden hinnat voivat hyvinkin olla halvemmat näin sesongin ulkopuolella. Vastaavasti kesärenkaiden kunto tarkistetaan jo syksyllä talvirengaskauden alkaessa.

Ennen kesälomareissuja on luonnollista katsoa, että lasinpesunestettä on tarpeeksi, mutta jarru- ja jäähdytinnesteenkään tarkistusta ei pidä unohtaa.

Suodattimet ja ilmastointi kuntoon

Auton keväthuollon yhteydessä kannattaa ennakoida myös toista sesonkia, nimittäin kesähelteitä. Ilmastoinnin toimivuus on hyvä testata jo hyvissä ajoin keväällä, jotta kuumien kesäilmojen iskiessä ei tarvitsisi jonottaa huoltoon tai joutuisi ajamaan pitkää kesälomareissua hikikarpalot otsalla!

Talviaika voi tukkeuttaa tai jopa homehduttaa ilmansuodattimet, joten niiden kanssa on oltava tarkkana. Raitisilmansuodatin vaihdetaan kerran vuodessa, joten vaihdon voi sijoittaa juuri auton keväthuollon yhteyteen. Moottorin ilmansuodatin tarkistetaan ja vaihdetaan tarvittaessa.

Perinteisesti renkaanvaihdon yhteydessä vaihdetaan myös öljyt ja suodatin, jos vain huoltokirjan mukaan sille on tarvetta.

Kesään puhtaalla, huolletulla autolla

Talven tiesuolat ja muut epäpuhtaudet kannattaa pestä huolella pois auton ulkopinnoilta ja suorittaa vahaus. Myös sisätilat puhdistetaan. Älä unohda pestä ikkunoiden sisäpintoja, jotta näkisit ulos varmasti myös silloin, kun aurinko paistaa matalalta. Talven aikana kertyvä rasva- ja pölykerros voi olla petollinen, sillä sitä ei huomaa pilvisellä säällä välttämättä lainkaan.

Pesun ja monet muut auton keväthuollon toimista voi näppärä autoilija tehdä itse. Jos kuitenkin sormi uhkaa vähänkin mennä suuhun, niin on parempi kääntyä ammattilaisten puoleen ja viedä auto huoltoon. Liikkeessä tarkistetaan kätevästi mm. hihnojen, nivelten ja suojakumien kunto. Kun pienetkin viat korjataan ajoissa, vältytään monelta isolta harmilta jatkossa.

Olisiko kesällä mukavampi lähteä reissuun kokonaan toisella autolla? Autokauppani.fi on suomalainen autoliike, joka avautuu sinulle suoraan kotisohvaltasi. Tutustu myynnissä oleviin autoihin ja laita samalla myyntiin oma autosi!